Εμφύτευμα δοντιού

Πόσο κοστίζει ένα εμφύτευμα δοντιού;

Πόσο κοστίζει ένα εμφύτευμα δοντιού: Απαντήσεις σε απορίες ασθενών μας

Καθημερινά δέχομαι ερωτήσεις, από ανθρώπους που τους ενδιαφέρει το θέμα, πόσο κοστίζει το εμφύτευμα των δοντιών.
Η απάντηση δυστυχώς στην παραπάνω ερώτηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική!
Στο παρών άρθρο θα προσπαθήσω να εξηγήσω τις παραμέτρους που καθορίζουν το τελικό κόστος της αποκατάστασης ενός χαμένου δοντιού με οδοντικό εμφύτευμα.

Εμφύτευμα δοντιών

Το κόστος της αποκατάστασης ενός απωλεσθέντος δοντιού μας με οδοντικό εμφύτευμα, μπορεί να κυμανθεί από 900 Ευρώ έως 1800 Ευρώ

Το κόστος της αποκατάστασης ενός απωλεσθέντος δοντιού μας με οδοντικό εμφύτευμα, μπορεί να κυμανθεί από 900 Ευρώ έως 1800 Ευρώ!!
Και εδώ έρχεται η αμέσως επόμενη ερώτηση: Μα πώς μπορεί να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή;

- Πώς διαμορφώνεται το κόστος στο εμφύτευμα των δοντιών.

Ο πρώτος και βασικός παράγοντας που διαμορφώνει το κόστος είναι η κατασκευάστρια εταιρία!
Εταιρίες όπως οι Nobel Biocare, Bicon είναι πρωτοπόρες και καινοτόμες στον τομέα των οδοντικών εμφυτευμάτων. Επενδύουν τεράστια ποσά στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης των προιόντων τους και φυσικά αυτό περνάει στο τελικό κόστος της αγοράς εμφυτευμάτων από αυτές τις εταιρίες.

Πολλές φορές μου αρέσει να συγκρίνω τις εταιρίες παραγωγής εμφυτευμάτων με τις εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα ας πάρουμε την Mercedes και την Mazda. Και οι δύο κατασκευάζουν πολύ καλής ποιότητας αυτοκίνητα. Η πρώτη όμως πουλάει ένα sedan 1800 κυβικά στα 50000€ η δεύτερη στην ίδια κατηγορία το πουλάει 25000€. Και τα δύο είναι πολύ καλής ποιότητας, και τα δύο έχουν διάρκεια στο χρόνο αλλά η τιμή είναι η μισή.
Υπάρχουν όμως και εμφυτεύματα από εταιρίες που προσπαθούν να εδραιωθούν στην αγορά έχουν 1-2 ή και καθόλου επιστημονικές δημοσιεύσεις, είναι κατά πολύ φθηνότερα από τα πρώτα και επιτρέπουν στον οδοντίατρο μειωμένες τιμές. Αυτά πολλές φορές μπορεί να είναι αντιγραφές από άλλες εταιρίες του χώρου.

στεφάνη πάνω σε εμφύτευμα

- Τα υπόλοιπα μέρη του οδοντικού εμφυτεύματος

Το κόστος δεν αφορά μόνο το εμφύτευμα που τοποθετείται στη γνάθο και την στεφάνη που τοποθετείται πάνω σε αυτό.
Υπάρχουν και άλλα μέρη τα οποία ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται συνήθως κατά την διαδικασία, αλλά αποτελούν ένα σεβαστό ποσό που επιβαρύνει τον τελικό λογαριασμό.
Εκτός λοιπόν από το εμφύτευμα για την αποκατάστασή του, χρειάζεται και ένας μεταφορέας, ο οποίος θα μεταφέρει το αποτύπωμα στο εργαστήριο, αλλά και ένα εργαστηριακό ανάλογο του εμφυτεύματος πάνω στο οποίο θα δουλέψει το εργαστήριο. Επίσης υπάρχει και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο εμφύτευμα και την στεφάνη, το κολόβωμα, το οποίο κι αυτό κατασκευασμένο από τιτάνιο έχει ένα σοβαρό κόστος.
Συνοψίζοντας τα υλικά που επιβαρύνουν το κόστος είναι τα παρακάτω:
- Οδοντικό εμφύτευμα
- Το κολόβωμα
- Η προσθετική εργασία - στεφάνη
- Ο μεταφορέας του αποτυπώματος
- Το εργαστηριακό ανάλογο

- Οι χειρουργικοί νάρθηκες

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ η καθοδηγούμενη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
Είναι μια διαδικασία η οποία συμβάλλει στην σωστή και ανώδυνη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί.
Το κόστος του χειρουργικού νάρθηκα πρέπει να υπολογιστεί κι αυτό στο συνολικό κόστος της επέμβασης.

- Ενας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά το κόστος της τελικής αποκατάστασης ενός εμφυτεύματος δοντιού είναι το οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Η αμοιβή του οδοντοτεχνίτη περιλαμβάνει την επεξεργασία του προσθετικού κολοβώματος (είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εμφυτεύματος και στεφάνης) και την κατασκευή της στεφάνης. Η εμπειρία και η ποιότητα του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου καθορίζει τις τιμές του.

Όσο πιο έμπειρος και ικανός είναι ο οδοντοτεχνίτης τόσο αυξημένες είναι οι τιμές του, οι οποίες τελικά επιβαρύνουν τους ασθενείς ανάλογα.

- Η αμοιβή του Χειρουργού Οδοντίατρου

Οι Χειρουργοί Οδοντίατροι πληρωνόμαστε για την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασθενείς μας.

Υπάρχουν οδοντίατροι που παρακολούθησαν ένα διήμερο σεμινάριο και τοποθετούν οδοντικά εμφυτεύματα ενώ υπάρχουν και οδοντίατροι που επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκαν πάνω στο αντικείμενο και συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον χώρο.
Είναι λοιπόν λογικό ο οδοντίατρος που επενδύει στην εξέλιξη και στην εκπαίδευσή του να έχει περισσότερες απαιτήσεις στην αμοιβή του.

Τελικά η τιμή ενός οδοντικού εμφυτεύματος διαμορφώνεται από το κόστος του εμφυτεύματος και του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου αλλά και τις δεξιότητες και την κατάρτιση του οδοντίατρου που θα σας θεραπεύσει.
Από την μεριά σας σαν υποψήφιος/α για εμφυτεύματα θα πρέπει να ενημερώνεστε από τον οδοντίατρο για το είδος των εμφυτευμάτων που χρησιμοποιεί, για την εκπαίδευση του και να ζητάτε να σας δείξει εργασίες με περιστατικά παρόμοια με το δικό σας που έχει θεραπεύσει.

Kαλέστε στο τηλεφώνο και κλείσετε ένα ραντεβού στην κλινική μας, στο Ηράκλειο Κρήτης, σήμερα!

Ο Χειρουργός Οδοντίατρος Γιώργος Βαρδάκης θα σας ενημερώσει για τις δυνατότητες της αισθητικής οδοντιατρικής για το δικό σας χαμόγελο!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για εμφυτεύματα δοντιών εδώ:

Εμφυτεύματα Δοντιών Ηράκλειο

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού