Όψεις πορσελάνης

Όψεις πορσελάνης: Τα πλεονεκτήματα έναντι των όψεων ρητίνης

Αισθητική αποκατάσταση με όψεις πορσελάνεις ή με όψεις ρητίνης;

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, ασθενείς που έχει αλλοιωθεί η όψη των δοντιών τους να βρεθούν μπροστά σε δίλημμα: Να βάλουν όψεις ρητίνης ή να βάλουν όψεις πορσελάνης για να διορθωθεί και να αναδειχθεί αισθητικά το χαμόγελό τους. Ποια είναι η διαφορά τους; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του κάθε υλικού που θα τοποθετήσουμε στο στόμα μας; Στο άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως τι σημαίνει ρητίνη και τι πορσελάνη στα δόντια και να μπορείτε πιο εύκολα να επιλέξετε.

Οι όψεις αποτελούν πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης η σύνθετης ρητίνης που συγκολλιούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής τους εμφάνισης.

Η διαφοροποίηση τους έγκειται στο γεγονός ότι οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται στο εργαστήριο ενώ οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να γίνουν και στο ιατρείο άμεσα.

Πότε χρησιμοποιούμαι όψεις:
1 δυσχρωμίες των δοντιών
2 αποτριβες και κατάγματα
3 κενά μεταξύ των δοντιών
4 συγγενείς ανωμαλίες στο σχήμα των δοντιών
5 μικρές ανωμαλίες στη διάταξη των δοντιών.

Οι περιπτώσεις που δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν οι όψεις είναι
1. Δόντια με εκτεταμένα σφραγίσματα
2. Όταν λείπει μεγάλο μέρος του δοντιού λόγω κατάγματος η τερηδόνας
3. Ασθενείς που τρίζουν η σφίγγουν τα δόντια τους
4. Δυσπλασίες της αδαμαντίνης

 

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Όψεων Πορσελάνης

Επειδή η πορσελάνη έχει παρόμοια διαφάνεια με αυτή της αδαμαντίνης οι αποκαταστάσεις με αυτή μπορούν να πετύχουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Με τις όψεις πορσελάνης αλλάζουμε ριζικά το χαμόγελο και τελικά την εμφάνιση του προσώπου του ασθενή. Επίσης είναι ανθεκτικές στην προσρόφηση χρωστικών ενώ διατηρούν το αρχικό τους σχήμα και χρώμα. Έτσι έχουμε αποτέλεσμα μόνιμο και αναλλοίωτο για αρκετά χρόνια.

Μειονέκτημα είναι το κόστος θεραπείας σε σύγκριση με το κόστος άλλων θεραπειών όπως επίσης ότι είναι μια μη επανορθωσιμη μορφή θεραπείας από τη στιγμή που τα δόντια θα τροχιστούν.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Όψεων Ρητίνης.

Αποτελούν μια πιο συντηρητική προσέγγιση που είναι εντελώς επανορθώσιμη καθώς δεν απαιτείται τρόχισμα των δοντιών. Ανώδυνη διαδικασία και οικονομική λύση καθώς δεν μεσολαβεί οδοντοτεχνικό εργαστήριο αλλά η αποκατάσταση γίνεται άμεσα από τον οδοντίατρο.

Πρέπει όμως να τονιστεί ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο καθώς το υλικό προσροφά χρωστικές και χρειάζεται συχνά αντικατάσταση.

before after

Αποκατάσταση των 6 προσθίων της άνω γνάθου με όψεις πορσελάνης

Όψεις ρητίνης

Αντικατάσταση των αποχρωματισμένων όψεων ρητίνης της άνω γνάθου με όψεις πορσελάνης

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις όψεις εδώ:

Όψεις πορσελάνης

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.