Στεφάνες ζιρκονίας

Αισθητική Οδοντιατρική – Στεφάνες Ζιρκονίας

Αισθητική αποκατάσταση πρόσθιων τομέων της άνω γνάθου με ολοκεραμικές στεφάνες

Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα περιστατικό που προσήλθε στο ιατρείο με αισθητικό πρόβλημα στους τομείς της άνω γνάθου και αποκαταστάθηκε με ολοκεραμικές στεφάνες ζιρκονίας επικαλυμένες με πορσελάνη.

Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations» δηλαδή εργασίες χωρίς μεταλλικό σκελετό

Στον χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής και των κεραμικών υλικών η λέξη ''ζιρκονία'' έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλής.
Ένας μεγάλος αριθμός αποκαταστάσεων με αυτό το υλικό στις Η.Π.Α, αλλά και στην χώρα μας, το έχουν καταξιώσει, όχι μόνο ως βιοσυμβατό υλικό αλλά και ως ιδιαίτερα ανθεκτικό και άριστης αισθητικής.

Τι είναι η ζιρκονία:

Η ζιρκονία είναι το οξείδιο του ζιρκονίου, είναι το υλικό της φύσης με μεγάλη αξία καθώς αντικατέστησε το διαμάντι λόγω της αισθητικής ομορφιάς του και της σκληρότητάς του, χωρίς βέβαια να την φτάνει.
Χρησιμοποιήθηκε ως υλικό αρχικά στην ορθοπεδική το 1969 με επιτυχία για την κατασκευή τεχνιτών αρθρικών κεφαλών στην κατ΄ισχίο διάρθρωση και μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία αποτυχία.
Στην οδοντιατρική χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια χωρίς αποτυχίες.
Αποτελεί εξέλιξη των ολοκεραμικών συστημάτων ''θήκες πορσελάνης'' χωρίς μέταλλο.Άρχισε να χρησιμοποιείται στην αισθητική οδοντιατρική μετά την απαίτηση ασθενών μας για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations» δηλαδή εργασίες χωρίς μεταλλικό σκελετό, αφού ο τελευταίος, είναι υπεύθυνος για διάφορες αλλεργίες, οξείδωση, τοξικότητα και αισθητικά προβλήματα (μαύρα όρια κάτω από τις στεφάνες στα ούλα).

Πρόκειται για ένα υλικό το οποίο παρουσιάζει την μεγαλύτερη αντοχή οδοντιατρικού υλικού που διαθέτουμε και μπορούμε με αυτό να κατασκευάσουμε από μεμονωμένες στεφάνες «θήκες», έως και γέφυρες ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας.

Η ζιρκονία δημιουργεί αλλεργίες;

Τα κεραμικά συστήματα και η ζιρκονία είναι βιοσυμβατά.
Αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργούν αλλεργίες όπως τα μέταλλα στις μεταλλοπορσελάνες.

before after

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ολοκεραμικές στεφάνες εδώ:

Ολοκεραμικές στεφάνες

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού