ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Αποκάλυψη μύλης με λέιζερ

Τι είναι η ουλοπλαστική;

Η ουλοπλαστική αφορά την χειρουργική αφαίρεση ουλικού ιστού ως θεραπευτική παρέμβαση λόγω παρουσίας ανθεκτικής περιοδοντικής νόσου ή για αμιγώς αισθητικούς λόγους.

Ουλοπλαστική

Όταν η περιοδοντική νόσος είναι προχωρημένου επιπέδου και οι συντηρητικές οδοντικές θεραπείες δεν αποδίδουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τίθεται η ένδειξη της ουλοπλαστικής. Η αφαίρεση και αναμόρφωση του φλεγμαίνοντος ιστού έχει ως σκοπό την οριστική εξάλειψη “θηκών ενθυλάκωσης” που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των ούλων και των δοντιών. Έτσι, η οδοντοστοιχία καθίσταται πιο εύκολη στον καθαρισμό και την ατομική οδοντική υγιεινή, ενώ παράλληλα περιορίζεται η επιγενόμενη ζημία στα ούλα, δόντια και οστά. Συχνά η παρέμβαση διενεργείται από ειδικό περιοδοντολόγο ή χειρουργό στόματος.

Αν και η πρώτη ένδειξη της ουλοπλαστικής αφορά την συνδρομή της στην εξάλειψη της περιοδοντικής νόσου, η επέμβαση είναι ευρέως διαδεδομένη για το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται στην αναμόρφωση του ουλικού ιστού τόσο σε περιπτώσεις υπερτροφίας των ούλων όσο και σε καταστάσεις “υποχώρησης” του ουλικού ιστού.  Η ουλοπλαστική είναι μια ασφαλής, ανώδυνη επεμβατική μέθοδος που μετατρέπει την επιθυμία αναμόρφωσης των ούλων και της δημιουργίας ενός πιο φυσικού και όμορφου χαμόγελου, πραγματικότητα.

Η ουλοπλαστική γίνεται παντού με την ίδια μέθοδο;

Όχι. Περιγράφονται τρεις διαφορετικές μέθοδοι ουλοπλαστικής.

Η ουλοπλαστική με ηλεκτροχειρουργική, με εφαρμογή χημικών παραγόντων (χημειοχειρουργική) και η ουλοπλαστική με την χρήση LASER.

Στο οδοντιατρείο μας εφαρμόζουμε αποκλειστικά την ουλοπλαστική με χρήση LASER αφού είναι η μέθοδος που τεκμηριωμένα παρέχει την υψηλότερη ακρίβεια χειρουργικών χειρισμών, την ταχύτερη μετεγχειρητική επούλωση και είναι η πλέον ανεκτή μέθοδος από τους ασθενείς.

before after

Χαλινεκτομή

Χαλινεκτομή είναι η αφαίρεση του χαλινού, ενός μικρού ιστού, που εμποδίζει το χείλος ή την γλώσσα αντίστοιχα, να κινείται ανεξέλεγκτα. Υπάρχει λοιπόν στην άνω γνάθο, στο κέντρο του άνω χείλους, ο χειλικός χαλινός και στην κάτω γνάθο κάτω από την γλώσσα, ο γλωσσικός χαλινός.

Η αφαίρεση του γίνεται με την χρήση λέιζερ, ανώδυνα

laser gums

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού