Εμφυτεύματα Δοντιών Ηράκλειο Κρήτη

Εμφυτεύματα Δοντιών Ηράκλειο Κρήτης

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια τεχνητή οδοντική ρίζα.

Kατασκευάζονται από τιτάνιο, το οποίο είναι βιοσυμβατό υλικό.
Tοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου, για να δημιουργήσουν την βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το τεχνητό δόντι(στεφάνη).

Τοποθετούνται με τοπική αναισθησία. Με το πέρασμα περίπου 3 μηνών, οστικά κύτταρα δημιουργούνται γύρο από το εμφύτευμα, ενσωματώνοντάς το μέσα στο οστό της γνάθου (οστεοενσωμάτωση).

Αφού ενσωματωθούν στις γνάθους, συγκολλούνται πάνω σε αυτές οι προσθετικές εργασίες.

Nobel-Biocare-Certifiedpartner

Εμφυτεύματα

Διαδικασία Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων

Για τους περισσότερους ασθενείς η τοποθέτηση των οδοντικών  εμφυτευμάτων περιλαμβάνει δυο χειρουργικές φάσεις.
Κατά την πρώτη, το εμφύτευμα τοποθετείται μέσα στο όστο (εμφυτεύεται).

Για τους πρώτους 3-4 μήνες, μετά το χειρουργείο τα οδοντικά εμφυτεύματα βρίσκονται καλυμμένα από τα ούλα και σταδιακά ενσωματώνονται στο οστό της γνάθου (διαδικασία οστεοενσωμάτωσης).

Μετά την ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων στο οστό ακολουθεί η δεύτερη χειρουργική φάση, αυτή της “αποκάλυψης” των εμφυτευμάτων.
Υπό τοπική αναισθησία, τα εμφυτεύματα αποκαλύπτονται από τα ούλα  και επάνω τους βιδώνεται  ένας  μικρός κοχλίας επούλωσης των ούλων ο οποίος προεξέχει από την επιφάνεια  των ούλων περίπου 1~2 χιλιοστά.

 

before after
before after

Έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια;

Καλέστε μας σήμερα να το συζητήσουμε

Δύο με τρείς εβδομάδες αργότερα, ο κοχλίας επούλωσης δίνει τη θέση του προσωρινά στον άξονα αποτύπωσης και το αποτύπωμα με τις θέσεις των εμφυτευμάτων και τους ανταγωνιστές οδόντες πηγαίνει στο εργαστήριο για να κατασκευαστεί η τελική αποκατάσταση. Η ολική διαδικασία από την πρώτη επίσκεψη μέχρι την τελική τοποθέτηση της εργασίας στο στόμα διαρκεί περίπου 4-5 μήνες. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν κάποια μεταβολή στην καθημερινότητα τους κατά το παραπάνω διάστημα.
Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα εμφυτεύματα (βάσεις) τοποθετούνται “άμεσα” κατά την εξαγωγή κάποιου δοντιού, “άμεση εμφύτευση”.

Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες επιτρέπουν την παρέκληση από τον κανόνα της ολοκλήρωσης της εργασίας κατά στάδια, και οι οποίες θα συζητηθούν και θα  αναλυθούν από τον γιατρό σας.

Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι σε ορισμένους υποψήφιους για τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, ειδικά σε αυτούς που τα φυσικά δόντια που θα αναπληρωθούν, έχουν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, να υπάρχει απορρόφηση του οστού αλλά και ατροφία των ούλων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί σε διαφορετικό βαθμό ανά περίπτωση, να προηγηθεί ή να γίνει ταυτόχρονα με την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτεύματων και προσθήκη οστού ή και μαλακών μορίων (ούλων), δηλ. τοποθέτηση οστικών ή ουλικών μοσχευμάτων αντίστοιχα.

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή οδοντική ρίζα

Τοποθετούνται με τοπική αναισθησία

Η πιο εξελιγμένη τεχνολογικά δομή για την αντικατάσταση ενός φυσικού δοντιού

Είστε κατάλληλος υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα;

Εάν πιστεύετε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς, θα σας ζητήσουμε να κάνετε έναν ακτινολογικό έλεγχο και θα πάρουμε ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας θα αναλύσουμε όλες τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η δική σας αποκατάσταση και θα απαντήσουμε σε όλες τις απορίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας θα συζητήσουμε επίσης το κόστος των διαφόρων προτεινόμενων θεραπειών, καθώς και τον τρόπο αποπληρωμής.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν σήμερα την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά δομή για την αντικατάσταση ενός φυσικού δοντιού. Έχουν την εικόνα, την αίσθηση και την λειτουργία των φυσικών δοντιών. Το άτομο που έχει χάσει φυσικά δόντια, αντικαθιστώντας τα με οδοντικά εμφυτεύματα, αποκτά ξανά την ικανότητα να τρώει φυσιολογικά και να χαμογελά με εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι τα δόντια του έχουν φυσική εμφάνιση και ότι η δομή του προσώπου του δεν έχει αλλοιωθεί.

Τα εμφυτεύματα είναι μικρές βάσεις τιτανίου οι οποίες τοποθετούνται (εμφυτεύονται) μέσα στο οστό της γνάθου, στα σημεία που λείπουν δόντια. Το οστό ενώνεται με το τιτάνιο, δημιουργώντας μια ισχυρή δομή για την στήριξη του τεχνητού δοντιού. Επιπλέον, τα εμφυτεύματα βοηθούν στην διατήρηση των οστικών δομών των γνάθων, προστατεύοντάς τες από την απορρόφηση που παρατηρείται όταν τα δόντια έχουν χαθεί.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αλλάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Με αυτά οι άνθρωποι ξαναβρίσκουν την άνεση και την πεποίθηση να τρώνε, να μιλάνε, να γελάνε και να χαίρονται την ζωή.

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού