Αισθητική Οδοντιατρική

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Αισθητικές αποκαταστάσεις

Η αισθητική οδοντιατρική δίνει έμφαση στη βελτίωση της αισθητικής των δοντιών και του χαμόγελου γενικότερα. Η αισθητική οδοντιατρική αφορά όλους μας, άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία,  που ενδιαφέρονται για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους.

Η αισθητική οδοντιατρική σήμερα μπορεί να κάνει θαύματα.

Με ολοκεραμικές στεφάνες, όψεις πορσελάνης, τεχνική bonding με αισθητικού τύπου υλικά, που μιμούνται απόλυτα τη φύση, καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.

Τα εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα που απολαμβάνουν οι ασθενείς μας οφείλονται στην εμπειρία μας, την συνεχή επιμόρφωση και την εμμονή στη λεπτομέρεια. Χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα υλικά και συνεργαζόμαστε με κορυφαίους οδοντοτεχνίτες.Η αισθητική οδοντιατρική δίνει έμφαση στη βελτίωση της αισθητικής των δοντιών και του χαμόγελου γενικότερα. Η αισθητική οδοντιατρική αφορά όλους μας, άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία,  που ενδιαφέρονται για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους.

Όμορφο χαμόγελο δε σημαίνει μόνο δόντια λαμπερά και καλοσχηματισμένα. Οι αισθητικές απαιτήσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και είναι στην ευθύνη του οδοντιάτρου να αναλύσει τις επισημάνσεις και τις προσδοκίες των ασθενών του, αλλά και να τις συνθέσει σε ένα τελικό αποτέλεσμα που να είναι ευχάριστο αισθητικά και το οποίο θα ενσωματώνεται αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Η συνολική αντιμετώπιση του οδοντιατρικού ασθενούς είναι απαραίτητη για ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα και είναι βασική αρχή του ιατρείου μας.

dental examination

Η αισθητική ανάλυση στην οδοντιατρική είναι η μεθοδολογία με την οποία, ο οδοντίατρος αναλύει όλες τις παραμέτρους και τα στοιχεία, που συγκεντρώνει από την κλινική εξέταση του ασθενούς, τις φωτογραφίες, τις ακτινογραφίες, τα γύψινα εκμαγεία μελέτης και επισημαίνει ενδεχόμενες δυσαρμονίες στο χαμόγελο, στο χρώμα, στη θέση και τις διαστάσεις των δοντιών, καθώς και την σωστή ή υπερβολική έκθεση των ουλικών ιστών.

Αξιολογούνται όλες οι παραπάνω παράμετροι τόσο σε δυναμική κατάσταση (χαμόγελο), όσο και στη θέση ανάπαυσης των γνάθων.

Η αισθητική ανάλυση αποτελεί απαραίτητο στάδιο σε κάθε αισθητική παρέμβαση που γίνεται στο ιατρείο μας. Η αξιοποίηση όλων των πληροφοριών από την αισθητική ανάλυση έχει έναν κοινό παρονομαστή: η απόδοση του τελικού αποτελέσματος πρέπει να αποκαθιστά ή να διατηρεί την αρμονία σε όλο το πρόσωπο.

Αν και ο τομέας της αισθητικής έχει υποκειμενικό χαρακτήρα, με την αισθητική ανάλυση σχεδιάζεται το τελικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με βάση συγκεκριμένους κανόνες και αναλογίες και μάλιστα προεπεμβατικά, δηλαδή πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε θεραπευτική ενέργεια.

Η χρυσή αναλογία είναι η αναλογία μεταξύ των επιμέρους στοιχείων που απαρτίζουν μια όμορφη εικόνα, ένα ωραίο πρόσωπο, ένα καλοσχηματισμένο αντικείμενο, ένα γοητευτικό χαμόγελο και βρίσκει εφαρμογή από την τέχνη στους κλασικούς χρόνους, μέχρι και στις ημέρες μας στο βιομηχανικό σχέδιο, στην αρχιτεκτονική κλπ

Έτσι, επιτυγχάνεται με τρόπο προβλέψιμο και σίγουρο ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα, το οποίο ικανοποιεί και τις πιο αυστηρές αισθητικές απαιτήσεις. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα σχεδιάζεται και παρουσιάζεται στον ασθενή είτε εξωστοματικά πάνω σε μοντέλα που κατασκευάζονται από το στόμα του, είτε ενδοστοματικά σε ελαστικούς νάρθηκες. Οι νάρθηκες αυτοί έχουν κατασκευαστεί με βάση το προτεινόμενο σχέδιο και ο ασθενής τους τοποθετεί στα δόντια του και μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε θεραπευτική ενέργεια. Έτσι, ο ασθενής κατανοεί άμεσα το προτεινόμενο σχήμα και μέγεθος των δοντιών, γίνονται οι ενδεχόμενες τροποποιήσεις και με βάση την τελική εικόνα στα μοντέλα ή στους νάρθηκες καταρτίζεται το σχέδιο θεραπείας και εκτελούνται όλα τα επόμενα στάδια.

Με απλά λόγια ο ασθενής γνωρίζει από την αρχή το τελικό αποτέλεσμα προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε θεραπεία.

Βασικές τεχνικές που εφαρμόζονται στο ιατρείο μας για την επίτευξη ενός προβλέψιμου αισθητικού αποτελέσματος είναι το διαγνωστικό κέρωμα, οι μεταβατικές αποκαταστάσεις, και οι διαγνωστικοί και χειρουργικοί νάρθηκες.

Όλοι οι επιμέρους τομείς της αισθητικής οδοντιατρικής, από τα αισθητικά βιοϋλικά έως την αισθητική χειρουργική των μαλακών και σκληρών ιστών του στόματος οφείλουν να διατηρούν ή να αποκαθιστούν τη χρυσή αναλογία στο πρόσωπο, στο χαμόγελο και στα δόντια μέσα όμως στα όρια που καθορίζει η βιολογία των ιστών.

Στην Ιατρική, όπως και στη φύση, το ωραίο ταυτίζεται με την αρμονία.

Αισθητική Ανάλυση χαμόγελου

Ένα όμορφο χαμόγελο ανεβάζει την ψυχολογία και τονώνει την προσωπικότητά μας. Η αισθητική οδοντιατρική σήμερα μπορεί να κάνει θαύματα. Περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές για μας εξασφαλίσει ένα όμορφο χαμόγελο, απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Βασικό μέλημα στο ιατρείο μας είναι ο σχεδιασμός του χαμόγελου να γίνεται με βάση τις απαιτήσεις του ασθενή μας, τις δυνατότητες σε κάθε περίπτωση, την μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στους οδοντικούς ιστούς.

Σχεδιάζουμε το χαμόγελο εξατομικευμένα αφού ληφθούν υπ΄ όψιν αρκετοί παράγοντες, όπως είναι ο κανόνας της αναλογίας, οι συμμετρίες του προσώπου, η ηλικία, οι κινήσεις των μυών. Στόχος μας είναι το τελικό αποτέλεσμα να δίνει αίσθηση φυσικότητας η οποία να ταιριάζει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα σας. Για εμάς είναι πολύ σημαντική η γνώμη του ασθενή μας, γι’αυτό συζητάμε μαζί του για το σχήμα, το μέγεθος, τη θέση και το χρώμα των δοντιών του, αλλά και τον τρόπο που αυτά περιβάλλονται από τους μαλακούς ιστούς, δηλαδή τα ούλα του. Ο βαθμός των αντιθέσεων των στοιχείων αυτών χαρίζει την εικόνα της νεανικότητας, της ηρεμίας, της γαληνής, της ζωντάνιας και κυρίως της ομορφιάς.

Προτείνουμε στους ασθενείς μας μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις χρησιμοποιώντας φωτογραφίες περιστατικών, software εκπαίδευση, κέρινα ομοιώματα των εκμαγείων τους για να επιλέξουμε μαζί την τεχνική που τους αρμόζει. Και μόνο εφόσον έχουμε πάρει μια από κοινού απόφαση, προχωράμε στην κατασκευή της μόνιμης εργασίας.

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.