Πλαστική χειρουργική περιοδοντίου

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ – ΕΠΕΝΘΕΤΑ

Αισθητικές εμφράξεις

Για την έμφραξη (σφράγισμα) των δοντιών που είναι από λίγο έως μέτρια τερηδονισμένα (χαλασμένα) η σύγχρονη οδοντιατρική προσφέρει εξαιρετικές λύσεις με τις εμφράξεις από άριστα υλικά που ονομάζονται σύνθετες ρητίνες.

Στο ιατρείο μας λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μας και της συνεχούς επιστημονικής γνώσης έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα υλικά ρητινών (IVOCLAR, SHOFU) με την σωστή μεθοδολογία και να προσφέρουμε στους ασθενείς μας άριστες εμφράξεις σε αισθητική και μακροβιότητα.

before after

Αισθητική αποκατάσταση των προσθίων δοντιών της άνω γνάθου με ολοκεραμικές στεφάνες

Όταν το πίσω δόντι είναι αρκετά κατεστραμμένο, ιδανική λύση είναι να τοποθετήσουμε επένθετο από σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη. Με αυτή την αποκατάσταση, χωρίς να αφαιρέσουμε καθόλου υγιή οδοντική ουσία, χαρίζουμε φυσικότητα και αντοχή στο δόντι. Τα επένθετα είναι “σφραγίσματα” που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και συγκολλούνται μόνιμα από εμάς στο δόντι.

Όλοι γνωρίζουμε τα γκρίζα μεταλλικά σφραγίσματα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο στόμα μας. Αυτό το γκριζόχρωμο μεταλλικό μείγμα ονομάζεται αμάλγαμα και αποτελείται κυρίως από ασήμι και υδράργυρο και από άλλα συστατικά σε μικρότερη αναλογία.

Το αμάλγαμα ήταν για πολλές δεκαετίες το πιο διαδεδομένο υλικό στην οδοντιατρική και χρησιμοποιούνταν ευρέως. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες έρχονται να θέσουν υπό ισχυρή αμφισβήτηση την ασφάλεια του υλικού για τον ασθενή, προβάλλοντας μια σειρά από τοξικές δράσεις.

Στις περισσότερες χώρες η χρήση του έχει ήδη περιοριστεί και προτείνεται η αφαίρεση των παλαιών σφραγισμάτων αμαλγάματος και η αντικατάστασή τους από λευκό υλικό, την ρητίνη, ή εάν είναι μεγάλα σφραγίσματα από επένθετα , κεραμικά ή ρητίνης. Αυτή η αντικατάσταση κρίνεται πλέον απαραίτητη, καθώς τα μικρά ποσοστά υδραργύρου που ελευθερώνονται από τα «μαύρα» σφραγίσματα με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται σε διάφορους ιστούς όπως στον εγκέφαλο, τους γεννητικούς αδένες και τους νεφρούς και κατηγορούνται για μία σειρά από ασθένειες.

Επιπλέον, αισθητικά μας ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί αντικαθίστανται τα μαύρα σφραγίσματα από λευκά, στο χρώμα του δοντιού, δίνοντας στο στόμα μας την φυσική του εμφάνιση.

8 Shades Whiter Smile

Minimal Irritation

Only One visit

Χάνδακος 34

(1ος Όροφος) Ηράκλειο, Κρήτη

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε παρακάτω.

2810 300 309

Καλέστε μας για ραντεβού